top of page
Αναζήτηση

Παρατηρητής της Γειτονιάς

Έγινε ενημέρωση: 18 Δεκ 2020


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη βδομάδα (Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, ώρα 7.00 μ.μ.στον Πολυχώρο Πολιτισμού, Παλιά Ηλεκτρική) η πρώτη σύναξη για το πρόγραμμα παρατηρητής της γειτονίας. Ο εμπνευστής του προγράμματος στον Δήμο Πάφου, επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ Κος Χρύσανθος Σαββίδης δήλωσε ότι ο θεσμός του Παρατηρητή της Γειτονιάς αποτελεί μια σύγχρονη στρατηγική πρόληψης του εγκλήματος, η οποία εφαρμόζεται με την συνεργασία μεταξύ της Αστυνομίας, των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών. Στόχος του θεσμού είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ενεργή συμμετοχή τους στην πρόληψη του εγκλήματος με απώτερο στόχο τη μείωση της εγκληματικότητας, την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας στις γειτονίες των δήμων και γενικότερα την ευρύτερη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ο Κος Χ. Σαββίδης ανέφερε επίσης ότι ο καιρός που φεύγαμε από το σπίτι και αφήναμε τις πόρτες ξεκλείδωτες και ανοικτές έχει παρέλθει. Σήμερα κλειδώνουμε, ξανακλειδώνουμε, βάζουμε συστήματα συναργερμού και δυστυχώς οι περιουσίες μας και των δημοτών μας είναι εκτεθειμένες στις ορέξεις των εγκληματιών.

Η εγκληματικότητα κατά της περιουσίας δημοτών τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις με αποτέλεσμα ο δημότης να νιώθει λιγότερη ασφάλεια.

Κλείνοντας ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ ανάφερε ότι μέχρι στιγμής δήλωσαν συμμετοχή πέραν των 457 ατόμων για τον Δήμο Πάφου και ότι ο θεσμός αυτός του Παρατηρητή Γειτονίας εφαρμόζεται σε 27 ΔΗΜΟΥΣ , 46 ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ με την συμμετοχή 47000 ατόμων. Ο Κος Χ. Σαββίδης ευχαρίστησε θερμά την Αστυνομία Κύπρου (Κο. Χάρη Χριστοδούλου/Βοηθό Αστυ.Διευ.Πάφου-Κο. Χριστόφορο Χαγκούδη / Υπαστηνόμο Αρχ. Αστυνομίας και υπεύθυνο για τον θεσμό Παρατηρητή Γειτονίας-Αστυνομικούς Γειτονίας Δήμου Πάφου) για την βοήθεια στην εφαρμογή του προγράμματος, την υπηρεσιακό του Δήμου Πάφου Άντρη Χριστοδουλίδου για την πολύ καλή δουλεία για οργάνωση του προγράμματος αυτού, τον Κο. Σταύρο Νεοφύτου Αρχισυντονιστή του προγράμματος Δήμο Ιδαλίου για παρουσίαση που έκανε αλλά και όλους που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Αρχισυντονιστές του προγράμματος στον Δήμο Πάφου ανέλαβαν ο Κος Χρύσανθος Σαββίδης και Κα Άντρη Χριστοδουλίδου.

6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page