top of page
Αναζήτηση

Τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών των Μ.Ι.Ε.Ε.Κ. στη Λευκωσία

Έγινε ενημέρωση: 18 Δεκ 2020


Την περασμένη Παρασκευή (23/10/15) πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία (στο κινηματοθέατρο Παλλάς) η τελετή αποφοίτησης των Μ.Ι.Ε.Ε.Κ. με αρκετούς απόφοιτους να είναι από την Πάφο. Το Δήμο Πάφου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας Κος Χ. Σαββίδης.

Ο Κος Χ. Σαββίδης δήλωσε με το πέρας της αποφοίτησης ότι μέσα από τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στα Μ.Ι.Ε.Ε.Κ., οι νέοι μας αποκτούν την απαραίτητη τεχνογνωσία και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να υποστηρίξουν επαγγελματικούς χώρους που σχετίζονται άμεσα με τις ανάγκες της κυπριακής αγοράς εργασίας.

Επιπρόσθετα, τα Μ.Ι.Ε.Ε.Κ., βασισμένα σε ευρωπαϊκές αρχές για τη δια βίου μάθηση, παρέχουν τη δυνατότητα σε εργαζομένους να παρακολουθήσουν συγκεκριμένα προγράμματα και να αποκτήσουν πρόσθετη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις αυξημένες ανάγκες των επαγγελμάτων τους. Το γεγονός ότι παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον για τα προγράμματα που προσφέρονται στα Μ.Ι.Ε.Ε.Κ., σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων τους, καθιστά την όλη προσπάθεια ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Τέλος ο Κος Χ. Σαββίδης επεσήμανε ότι τώρα είναι η ώρα που όλοι θα πρέπει να πιέσουμε για να εξαντλήσουμε το κάθε πιθανοθεωρητικό ενδεχόμενο να έρθουν δημόσιες σχολές στην Πάφο. ‘Εχουμε αυτήν τη στιγμή ακόμα ενα σοβαρό επιχείρημα, πέραν των άλλων, να επικαλεστούμε αυτό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2017 και ας μην αφήσουμε την Πάφο να είναι η μόνη πολιτιστική πρωτεύουσας της Ευρώπης χωρίς δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page